City Pads lanceert woonconcept “The James” in M4H

28 november 2016 – Europoint III in Merwe-Vierhavens is verwisseld van eigenaar. Dat maakte de transformatiespecialist City Pads vandaag bekend in aanwezigheid van wethouder Schneider (Stedelijke Ontwikkeling en Integratie). De middelste van de drie Europoint-torens (100 meter hoog, 36.000m2) bij Marconiplein wordt getransformeerd tot The James Rotterdam: 420 huurwoningen onder het nieuwe full serviced living concept dat City Pads heeft ontwikkeld. The James combineert het comfort van wonen met de service van een hotel.

Foto: v.l.n.r. wethouder Schneider, Lee Foolen (City Pads) en James.

The James
In het gebouw is een conciërge, “The James”, aanwezig voor allerlei convenience diensten. Hij is het eerste aanspreekpunt bij vragen of verzoeken. In het gebouw wordt de bewoner een keur aan faciliteiten geboden (o.a. diverse social areas, gym, sauna en laundrette). Social media worden ingezet om bewoners te wijzen op convenience diensten en om ze op de hoogte te stellen van evenementen in de stad, de beste restaurants en de leukste hotspots. James koppelt bewoners desgewenst aan een financieel adviseur en kan helpen bij aanvragen van subsidies en toeslagen, gemeentelijke inschrijving en het openen van een bankrekening. Verder kunnen bewoners kiezen voor het laten schoonmaken van hun woning (op vast interval of op afroep) en kan James bewoners helpen bij het reserveren van restaurants of het bemachtigen van concert- en theaterkaartjes. James is vergelijkbaar met een butlerservice of met de conciërge van een hotel.

Het concept wordt alleen toegepast in complexen van ca. 400 woningen in verband met de gewenste en noodzakelijke schaalgrootte in relatie tot de betaalbaarheid. Ambitie is om binnen drie jaar 2.000 woningen onder dit concept te realiseren in de vijf grote steden. City Pads zoekt hiertoe nog gebouwen in Utrecht en Den Haag.

Wonen op de grens van stad en haven
Europoint III is de middelste van de drie torens van het Europointcomplex, dat zich bevindt in het havengebied Merwe-Vierhavens (M4H), dat samen met het RDM Rotterdam het Rotterdam Innovation District (RID) vormt, ook wel de grootste innovatiewerkplaats van Europa genoemd. In dit stadshavensgebied realiseren marktpartijen, het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam de komende jaren bijzondere, innovatieve woon- en werkgebieden, waarbij de economische structuur van stad en haven verder wordt versterkt.

Europoint III
De transformatie van het gebouw start naar verwachting medio 2017 en wordt in 2018 afgerond. De bouw wordt uitgevoerd door aannemer Kondor Wessels (onderdeel van VolkerWessels). Alle kozijnen worden voorzien van verticaal elektrisch te openen delen zoals bij eerdere projecten van City Pads zoals 587 woningen in De Admiraliteit te Rotterdam en 616 woningen in Lighting te Eindhoven. De bestaande travertin natuurstenen gevel blijft behouden. Intern zullen de woningen voldoen aan nieuwbouwkwaliteit en het gebouw wordt door gebruik van nieuwe installaties, windturbines en PV-panelen energieneutraal.

Over City Pads
City Pads is onderdeel van de Foolen & Reijs Vastgoedgroep uit Eindhoven. Het bedrijf is met bijna 400.000m2 aan transformaties in de laatste vijf jaar -goed voor zo’n 5.500 woningen – dé transformatiespecialist van Nederland. Het bedrijf opereert als zelfstandig risicodragend projectontwikkelaar en is ontstaan uit jarenlange ervaring op het gebied van nieuwbouw, (studenten)huisvesting en transformaties van bestaande gebouwen naar nieuwe functies.