Conny Janssen Danst deze zomer in Onderzeebootloods

22 april 2014 – De robuuste Onderzeebootloods op RDM is deze zomer vier weken lang het decor voor twaalf dansers van Conny Janssen Danst en de orkestleden van Sinfonia (het kamerorkest van Rotterdam onder leiding van Conrad van Alphen). De première van de voorstelling ‘Mirror Mirror’ is op zaterdag 28 juni. De optredens vinden tot en met 20 juli op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag plaats.

Conny Janssen Danst
Het populaire Rotterdamse dansensemble Conny Jannssen Danst past in het beleid van het Havenbedrijf Rotterdam N.V. om met culturele voorstellingen de Rotterdammers te betrekken bij de grootschalige herontwikkeling van RDM. Onlangs danste het gezelschap nog tijdens NSS 2014, het grootste politieke evenement uit de Nederlandse geschiedenis. Het werk van Conny Janssen staat bekend om de sterk fysieke en theatrale kracht van de voorstellingen. Ze is specialist in het creëren van dansvoorstellingen op locatie.

Sinds 2007 zet het Havenbedrijf Rotterdam N.V. zich in om van RDM het centrum van de Rotterdamse maakindustrie te maken en met innovatie kruisbestuivingen te stimuleren tussen de haven en de technische scholen die zijn gevestigd op de RDM Campus.

Hedendaagse kunst
Op het moment worden de enorme Onderzeebootloodsen gerenoveerd. De middelste en oostelijke Onderzeebootloods trokken de afgelopen vier zomers zo’n 70.000 bezoekers die kwamen kijken naar de tentoonstellingen van hedendaagse kunst van o.a. Sarkis en Atelier van Lieshout. Het Havenbedrijf Rotterdam N.V. brengt nu isolatie, nieuwe kozijnen, nieuwe vloeren, verwarming, sanitair, wifi en veiligheidsvoorzieningen aan. Daarmee wordt dit industrieel erfgoed geschikt gemaakt voor uiteenlopende culturele en zakelijke evenementen.

Ampelmann
De westelijke loods staat al jaren leeg en wordt opgeknapt voor offshore bedrijf Ampelmann. Ampelmann is een innovatief bedrijf dat platforms maakt voor de offshore industrie. Het snel groeiende bedrijf heeft zich nu gevestigd in RDM Innovation Dock. De herontwikkeling van de Onderzeebootloods kost €5 miljoen en past uitstekend in het gehele RDM-concept.