Havenbedrijf wil Quarantaineterrein betrekken bij RDM Rotterdam

27 mei 2015 – In vervolg op de succesvolle herontwikkeling van het RDM terrein gaat het Havenbedrijf Rotterdam nu ook het er naast gelegen Quarantaineterrein renoveren. Het Havenbedrijf wil dit rijksmonument betrekken bij RDM Rotterdam, het centrum voor innovatie en maakindustrie van de Rotterdamse haven.

De herontwikkeling van RDM Rotterdam kost het Havenbedrijf een investering van 100 miljoen euro. Dit beleid past in het streven om innovatie in de haven te stimuleren en van Rotterdam de duurzaamste haven in zijn soort te maken.

Parkachtig
Het Havenbedrijf wil het Q-terrein ontwikkelen tot satellietlocatie van RDM Rotterdam, even verderop aan de Heysehaven (havennummer 2420) te Rotterdam-Heijplaat. Het rijksmonument wordt openbaar toegankelijk zodat een breder publiek kan genieten van de cultuurhistorische waarde. Als satellietlocatie van RDM Rotterdam kunnen kleine, startende bedrijven zich er vestigen. Het parkachtige Q-terrein is straks een ideale plek voor de bewoners van het nabijgelegen Rotterdam Heijplaat om te verpozen en te ontspannen.

Klik hier voor meer informatie.