herontwikkeling RDM-Oost afgerond

11 augustus 2015 – Op 7 augustus werd de laatste van vier bedrijfshallen, ‘Baan 4’, op RDM-Oost opgeleverd. Hiermee is de herontwikkeling op het RDM terrein ten behoeve van Broekman Project Services (BPS) afgerond.

Het grote renovatieproject was een gezamenlijk initiatief van Havenbedrijf Rotterdam en de Broekman Group. Het doel van het project was om het gebied opnieuw in te richten en te moderniseren voor de op- en overslag van zware en volumineuze goederen uit de power- en energy sector en offshore industrie.

In totaal is circa 15.000 m2 bedrijfshal gerenoveerd en ongeveer 25.000 m2 buitenruimte gesaneerd en heringericht. De uitvoeringswerkzaamheden zijn gestart in 2013. De werkzaamheden aan de bestaande loodsen bestonden o.a. uit een cascorenovatie, het vervangen van de bestaande betonvloeren en de volledige elektrotechnische installatie. Daarnaast is een geavanceerd brandblussysteem aangelegd en zijn de bestaande bovenloopkranen in de hallen vervangen of gereviseerd.

Broekman Project Services is een onderdeel van Broekman Logistics, een wereldwijd opererende logistiek dienstverlener. BPS gebruikt de locatie op RDM-Oost als heavy lift terminal. Er wordt zware lading op- en overgeslagen. De bestrating van het buitenterrein, de vloeren en de bovenloopkranen zijn ontworpen op deze extreme belastingen. De zwaarste bovenloopkraan in Baan 4 heeft een hijsvermogen van 750 ton. Na de renovatie kan ook in de hallen worden geassembleerd.