lab van de Internet of Things Academy geopend op RDM Rotterdam

7 juli 2015 – De Internet of Things Academy is een initiatief van KPN en RDM Makerspace om Nederland kennis te laten maken met Internet of Things (IoT). Simpel gezegd worden met IoT ‘dingen’ aan internet verbonden om processen te optimaliseren en nieuwe business modellen te creëren.


Met het eerste Internet of Things Lab slaan KPN en RDM Makerspace de handen ineen om bedrijven, developers en studenten op RDM Rotterdam toegang te geven tot prototype faciliteiten om hun IoT oplossing in elkaar te hacken.

Smartcart
Het eerste prototype is al een feit; er is in samenwerking met de medewerkers van schoonmaakbedrijf Vebego de Smartcart ontwikkeld, een concept voor een slimme schoonmaakkar. Na een workshop van één dag is er voor Vebego direct een nieuw business model ontstaan.

Fokker Smart Factory Challenge
Een ander onderdeel van de Internet of Things Academy is de IoT Challenge. Developers uit heel Nederland worden uitgedaagd om een IoT oplossing te prototypen voor een organisatie.  Afgelopen dinsdag 30 juni was de spannende finale van de Fokker Smart Factory Challenge op RDM Rotterdam. Ming Chan, zelf zeer actief lid van RDM Makerspace, mocht de prijs van €10.000 in ontvangst nemen voor het verder doorontwikkelen van zijn prototype.

Voor meer informatie, ga naar: http://iotacademy.nl/  of www.rdmmakerspace.nl