opening Life Sciences & Health Hub in M4H

23 februari 2017 – Vandaag is op initiatief van het Erasmus MC, het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE), het LIFE Rotterdam Consortium en de gemeente Rotterdam de Life Sciences & Health (LS&H) Hub in Rotterdam geopend. Deze hub is gevestigd in de Rotterdam Science Tower in het Merwe-Vierhavensgebied (M4H). De Hub is een Living Lab en maakt het voor ondernemers, wetenschappers en zorgorganisaties mogelijk om elkaar beter te vinden, samen nieuwe zorginnovaties te ontwikkelen én deze door patiënten en cliënten te laten ervaren en testen.

Wist je dat er in Rotterdam meer dan 100 Life Sciences & Health bedrijven gevestigd zijn? Niet verwonderlijk, gezien de aanwezigheid van kennisinstellingen als Erasmus MC en Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarmee heeft Rotterdam één van de grootste netwerken van Nederland. “Als gemeente zijn we heel blij met de lancering van de Hub; de Life Sciences & Health sector is een grote werkgever in de stad en ook één van de belangrijkste economische sectoren voor Rotterdam. De hub draagt bij aan de innovatie en ontwikkeling in de Rotterdamse gezondheidszorg en de medische wetenschap. Ik vind het geweldig dat ondernemers, wetenschappers én Rotterdammers nu  fysiek samen kunnen komen om nieuwe innovaties te ontwikkelen en te ervaren,” zegt Maarten Struijvenberg, wethouder Werkgelegenheid en Economie gemeente Rotterdam.

Het doel van de hub is om deze sector in Rotterdam een boost te geven. “In de hub worden evenementen georganiseerd, onderwijsprogramma’s gegeven en zorginnovaties worden getest in de Huiskamer van de Toekomst. Het is voor het Erasmus MC dé plek om onze zorginnovaties te laten ervaren door de eindgebruiker,” volgens Carola Goosens, adviseur bij de TTO van het Erasmus MC en manager van de in Rotterdam Science Tower gehuisveste Erasmus MC Incubator.

Meer informatie: https://lsh-hub.org/