lekker eten in RDM-Heijplaat

Dokkafee

Representatieve ontmoetingsplek op de RDM-campus. Het Dokkafee is niet alleen voor de hedendaagse arbeiders, maar voor iedereen, zoals bezoekers, studenten en de échte Rotterdammer. Hier kunt u prima terecht voor een goede kop koffie en een gezonde hap. Daarnaast biedt het Dokkaffee ook een plaats om wat werk te verzetten en verzorgen zij tevens bedrijfscatering.

Courzant

Dit restaurant bezit een rijke historie. In 1900 is dit restaurant gebouwd als feestruimte voor de werknemers van de RDM, maar is uitgegroeid tot hèt havenrestaurant van Rotterdam. Het interieur is sfeervol en het restaurant is ingericht met havenattributen. Deze zijn door de jaren meegebracht door de gasten. Dit restaurant heeft vele prijzen op zijn naam staan dus het is zeker de moeite waard om eens een bezoek te brengen.

Hotspot Hutspot Heijprak

Hotspot Hutspot wil gezond duurzaam eten bieden voor iedereen. Ook in de wijken waar de sociale binding en de kwaliteit laag is en waar de gezondheid van de kinderen (en hun ouders) onder druk staat door slechte eetpatronen en te weinig beweging. Dit doet Hotspot Hutspot door de leegstand in de wijken te benutten met stadslandbouw en het restaurant waar de tieners na schooltijd kunnen binnenlopen om mee te doen aan kookactiviteiten. Ze leren over gezond eten, hoe het groeit, wat je er mee kunt maken en over de schijf van vijf. Aan het eind van de middag eten de tieners en de vrijwilligers samen met de koks een gezonde drie-gangen maaltijd en vanaf half zes zijn buurtbewoners welkom om voor €8,00 mee te eten. Hotspot Hutspot Heijprak is zaterdag en zondag geopend.