Mis het niet: 9 en 10 juni FUTURE FLUX FESTIVAL 2017

29 mei 2017 – Vorig jaar was de allereerste editie van FUTURE FLUX FESTIVAL in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam. Dit jaar is FUTURE FLUX terug met een tweedaags festival: op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni stap je in een wereld vol spectaculaire technologie, nieuwe kunst, performances en muziek. Deze editie staat het thema ‘How to Do/Undo? centraal en gaan we op zoek naar nieuwe verbindingen tussen mens, technologie, industrie en kunst. Dat je de wereld kunt veranderen door dingen te maken, is daarbij het uitgangspunt. Dit festival kan ook maar op een plek worden georganiseerd, op RDM Rotterdam,  in het hart van het Makers District!

Programma
Het programma bestaat uit een Playground voor nieuwe kunst en technologie, Workstations waarin het publiek zelf aan de slag kan met nieuwe maaktechnieken en scenario’s voor de toekomst, een Industry Day voor professionals en een avondprogramma voor avontuurlijk uitgaanspubliek. Hieronder vind je alvast wat highlights uit het programma. En kijk vooral ook op www.futurefluxfestival.nl.

Reserveer hier je tickets.

Internationale kunstwerken in de Playground – 9 en 10 juni
Voor de Playground (de expo van het festival) vroeg FUTURE FLUX FESTIVAL internationale kunstenaars om een ‘How to?’ te maken waarin ze letterlijk het publiek de opdracht geven zelf aan de slag te gaan. Zo betreed je de enorme sterrenhemel Osmo, een zilveren kunstwerk van 10 meter doorsnee waar je in kunt kruipen. Even verderop staat de grote tekenrobot van Gijs van Bon die met zand een nieuw kunstwerk van 12 x 12 meter tekent. In het paviljoen van Leanne Wijnsma ontdek je hoe slecht internet ruikt. Ook kun je lekker plaatjes draaien op de pick-up van James Auger die wordt aangedreven door zwaartekracht.

25 pioniers bouwen ministad van de toekomst – 9 en 10 juni
Voor de Workstations is FUTURE FLUX FESTIVAL een samenwerking aangegaan met het nieuwe initiatief FabCity. Een mix van een werkplaats, speeltuin, klaslokaal en een geheim NASA-laboratorium. FabCity organiseert in de Workstations een groot aantal workshops, demonstraties en doe-activiteiten rondom het hergebruik van afval, de omgang met nieuwe technologie en de zoektocht naar toekomstbestendige ideeën voor de stad. En vergeet vooral niet de strijd tegen een robotarm aan te gaan tijdens een potje Jenga.

Industry Day – 9 juni
3D printing, Internet of Things, robotisering en nieuwe materialen; in hoog tempo verandert de maakindustrie. Tijdens Industry Day op 9 juni 2017 kijken we hoe je slim kunt anticiperen op ontwikkelingen die onze omgeving in rap tempo veranderen. De Industry Day bestaat uit een key notes, diverse workshops, studio visits, How Do You Do tafel-sessies en een netwerkborrel. Laat je inspireren door de pioniers! Klik hier voor de uitnodiging FFF Industry Day.

Avondprogramma vol avontuur – 9 juni
Op vrijdagavond barst op FUTURE FLUX FESTIVAL het feest los; in een avondprogramma vol avontuur tref je onder meer een performance van kunstenaar Dewi de Vree, ga je onder het genot van een biertje zelf aan de slag in de Workstations. Rotterdams collectief Lowriders tekende voor de muziekprogrammering en nodigde bijvoorbeeld de Belgische producer Sky H1 en Yon Eta uit.