opening gerenoveerde Onderzeebootloods

12 maart 2015 – Vandaag openen Allard Castelijn, CEO Havenbedrijf Rotterdam N.V. en Jan van der Tempel, CEO van Ampelmann de geheel gerenoveerde Onderzeebootloods.

Het Havenbedrijf heeft € 5 miljoen geïnvesteerd in het aanbrengen van isolatie, nieuwe kozijnen, nieuwe vloeren, verwarming, sanitair, wifi, veiligheidsvoorzieningen etc. Daarmee is dit industrieel erfgoed nu ook geschikt voor gebruik gedurende de winter. De Onderzeebootloods zal worden ingezet voor uiteenlopende culturele en zakelijke evenementen. Te denken valt aan theatervoorstellingen, muziekoptredens, filmvoorstellingen, beurzen, presentaties en andere zakelijke evenementen. Een marktverkenning heeft aangegeven dat de pal aan het water gelegen Onderzeebootloods een aanvulling is op het bestaande aanbod van locaties in Rotterdam.

RDM Rotterdam
Tijdens de bijeenkomst vindt ook de officiële kick-off plaats van het vernieuwde RDM Rotterdam. Het Havenbedrijf profileert RDM Rotterdam als volgt: “dé innovatie-etalage van de Rotterdamse haven en stad in Stadshavens Rotterdam, waar techniek op een aantrekkelijke manier zichtbaar wordt gemaakt. Midden in de haven – maar toch verrassend dicht bij de stad – biedt de voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) plaats aan bedrijven, onderwijs en onderzoek. Samen werken zij hier aan het vormgeven van de nieuwe maakindustrie voor haven en stad. Een breed scala aan zakelijke en culturele evenementen vult dit aan en zorgt voor een dynamisch en energiek RDM, een plek die je gezien moet hebben!“