Stadshavens Rotterdam Werkt

opnieuw kandidaten geslaagd

20 november 2016 – Vandaag hebben weer 10 kandidaten van het programma Stadshavens Rotterdam Werkt hun certificaten in ontvangst mogen nemen. Stadshavens Rotterdam Werkt dus echt. Van 200 mensen met een grote achterstand tot de arbeidsmarkt zijn momenteel meer dan 93 mensen uitgestroomd. Zij ontvangen geen uitkering meer. Hiervan zijn 65 personen direct geplaatst bij diverse bedrijven en hebben uitzicht op een vaste baan.

Een droom die uitkomt
Een opleidingstraject wordt alleen gestart als er ook daadwerkelijk zicht is op uitstroom naar werk. Zo kreeg Rachid el Majjouti vandaag een contract aangeboden bij Trigion, nadat hij zijn proefplaatsing succesvol afrondde. Resultaat: een opleiding en een baan als toezichthouder. 
Arjen van der Hoeven, werkgever Trigion en Rachid el Majjouti, werknemer zijn het over één ding eens: Stadshavens Rotterdam Werkt werkt écht! Rachid heeft zijn droom waar kunnen maken.

Vruchtbare samenwerking 
Tijdens het opleidingstraject van Stadshavens Rotterdam Werkt krijgen kandidaten de mogelijkheid om in 3 maanden met behoud van hun uitkering een 8 tal certificaten en diploma’s te behalen. Zo zijn ze bijvoorbeeld reeds gekwalificeerd als verkeersregelaar en bij gebleken geschiktheid treden ze in dienst bij Traffic Support, City 360 of Yvon.