samenwerking Havenbedrijf en Ahoy Rotterdam

3 november 2015 – Havenbedrijf en Ahoy Rotterdam gaan samenwerken op RDM Rotterdam.

Per 1 januari 2016 zal de exploitatie van de evenementen in de Onderzeebootloods en Congrescentrum op RDM door Ahoy worden gedaan. Dit past in het beleid en de strategie van beide organisaties. Zo beoogt het Havenbedrijf samen met partner Hogeschool Rotterdam om RDM verder te ontwikkelen met sterke Rotterdamse partners. Ahoy is toonaangevend op het gebied van evenementen en brengt de nodige expertise in om dit onderdeel op RDM verder te ontwikkelen. Het Havenbedrijf Rotterdam blijft verantwoordelijk voor de gebiedsontwikkeling, het aantrekken en behouden van innovatieve bedrijven en draagt samen met Hogeschool Rotterdam zorg voor het totaalconcept van RDM Rotterdam.

Doelstelling samenwerking
Peter van der Veer, Directeur Ahoy: “Een belangrijke doelstelling van deze samenwerking – naast het op een gezonde manier exploiteren van beide locaties – is dat de decennialange goede relatie tussen Ahoy en Havenbedrijf Rotterdam, nog meer geïntensiveerd en verdiept zal worden. Immers de stad en de haven vormen de (ver)bindende factor tussen de twee organisaties. Daarnaast is ook de aanwezigheid en samenwerking met onderwijsinstellingen van grote waarde. Deze intensivering kan voor beide partijen veel synergievoordelen opleveren en leiden tot innovatieve ontwikkelingen. RDM Rotterdam is een prachtige plek; we zijn verheugd over deze samenwerking!”

Dynamisch gebied
Een breed scala aan zakelijke en culturele evenementen in het Congrescentrum en de Onderzeebootloods maken van RDM een dynamisch gebied. Tevens verstevigt het de verbinding tussen stad en haven en interesseert het jongeren voor techniek. “In het concept van RDM Rotterdam zijn evenementen altijd een belangrijk middel geweest om dit gebied smoel te geven. Ik ben er trots op om met een partner als Ahoy dit verder uit te bouwen en kijk uit naar evenementen die wij met de RDM partners neer gaan zetten”, aldus Jouke Goslinga, programmadirecteur RDM Rotterdam.