Stadshavens Rotterdam

Stadshavens Rotterdam Werkt: eerste kandidaten geplaatst

Credits foto: Hannah Anthonysz

23 juni 2015 – De ambitie van het project Stadshavens Rotterdam Werkt: binnen 2 jaar tenminste 100 mensen uit het Stadshavensgebied aan de slag helpen bij werkgevers in de haven. 200 personen werden opgenomen in het project. Inmiddels hebben 43 mensen een empowerment training gevolgd, zijn er 7 mensen op dit moment in opleiding en 3 personen zijn daadwerkelijk in proeftijd aan de slag bij werkgevers.

Na de empowerment training ‘Reset Yourself’ zijn deelnemers goed in staat hun belemmeringen op te lossen, waarna zij aan het werk kunnen. Drie personen zijn nu uitgestroomd en er wordt op dit moment, samen met werkgevers, overleg gevoerd om meer vacatures in te vullen.

Een aantal voorbeelden van feedback van deelnemers aan Rotterdam Stadshavens Werkt:

“Deze training heeft mijn ogen geopend. En heb leuke mensen leren kennen die op dit moment ook in een moeilijke situatie zitten en ervoor willen gaan”
“Ik ben mij bewust dat de verantwoordelijkheid bij mijzelf ligt”
“Over mijzelf geleerd hoe ik kan veranderen en het verleden een plek te geven”
“Focus op het positieve en beter leren communiceren”

In het vierde nummer van INN010, het B2B-magazine dat een podium geeft aan innoverende bedrijven, makers en kennisinstellingen in de regio Rotterdam, staat een artikel over Stadshavens Rotterdam Werkt “Werkgevers vinden werknemers weer om de hoek”. Klik hier voor het artikel.

Credits foto: Hannah Anthonysz