Stadshavens Rotterdam Werkt

Stadshavens Rotterdam Werkt: succesverhaal Trigion

foto: Hannah Anthonysz

14 december 2016 – De ambitie van Stadshavens Rotterdam Werkt is om 50 procent van de 200 mensen met een grote achterstand tot de arbeidsmarkt (kandidaten geselecteerd van Werk & Inkomen, Nationaal Programma op Zuid en de uitvoering Motie Start Kwalificatie) te plaatsen bij bedrijven in het stadshavensgebied en aangrenzend. En dat het programma echt werkt dragen wij graag uit. Hier het succesverhaal van werkgever Trigion en werknemer Jean Rich Sofia.

Stadshavens Rotterdam Werkt écht!
Een opleidingstraject wordt alleen gestart als er ook daadwerkelijk zicht is op uitstroom naar werk. Zo kreeg Jean Rich een stagetraject aangeboden bij Trigion, dat hij succesvol afrondde. Resultaat: een opleiding en een baan als toezichthouder. “Ik kan weer ademen en mijn rekeningen betalen”, vertelt hij opgelucht. Arjen van der Hoeven, werkgever Trigion (links), Jean Rich Sofia, werknemer (midden) en initiator Maurice Schweitzer (rechts) zijn het over één ding eens: Stadshavens Rotterdam Werkt werkt écht!

Vruchtbare samenwerking: een drieluik
Via de Gemeente Rotterdam kwam Jean Rich Sofia terecht bij Stadshavens Rotterdam Werkt. Als hij zijn best deed zou hij kans maken op een baan. Althans, als hij zich aan bepaalde afspraken hield. Stadshavens Rotterdam Werkt hielp hem daarbij.
“Ik vind het goed om aan het werk te zijn. Ik heb weer een dagbesteding en sociale contacten. Dit project is echt iets voor iedereen die wil werken én positief is ingesteld.”

Arjan van der Hoeven is teamleider bij Trigion Services afdeling Toezicht & Handhaving. Tijdens dit project zorgt hij voor het eerste contact, de selectie, vervolggesprekken en verdere begeleiding van potentiële nieuwe kandidaten. “Wanneer je met eigen ogen ziet wat het met een mens doet wanneer hij of zij de kans krijgt om volwaardig aan de slag te gaan in de maatschappij, dan geeft dat voldoening en motivatie om hier mee verder te gaan.”

Maurice Schweitzer is gebiedsmanager in gebied Feijenoord, van gemeente Rotterdam. Maurice wil maatwerk leveren bij de opdracht ‘meer toezicht voor winkelgebied Beijerlandselaan en Groene Hilledijk’. Dit heeft ook meerwaarde voor bewoners van Rotterdam-Zuid met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en is daarom gekoppeld aan Stadshavens Rotterdam Werkt. “Die samenwerking ervoer ik als zeer positief. Stadshavens adviseerde over de opzet van het traject en droeg zorg voor de selectie en toeleiding van geschikte kandidaten. Door de vruchtbare samenwerking werden meerdere kandidaten met succes geactiveerd. Soms zelfs met een betaalde baan als resultaat!”

Resultaten tot nu toe
Van 200 mensen met een grote achterstand tot de arbeidsmarkt zijn momenteel meer dan 83 mensen uitgestroomd. Zij ontvangen geen uitkering meer. Hiervan zijn 55 personen direct geplaatst bij diverse bedrijven en hebben uitzicht op een vaste baan.