Stadshavens Rotterdam Werkt

Stadshavens Rotterdam Werkt: succesverhaal Logistic Force

Foto; Hannah Anthonysz

Stadshavens Rotterdam Werkt is het sociale programma van Stadshavens Rotterdam. Het doel van het programma is om gemotiveerde werkzoekenden met een bijstandsuitkering uit aangrenzende wijken aan het werk krijgen bij bedrijven binnen en rond het stadshavensgebied. Een jaar later na de start zijn er positieve geluiden te horen van werkgevers en werknemers. Graag vertellen we het verhaal van werkgever Logistic Force en werknemer Eugene van Kempen.

Op zoek naar de juiste match 
Logistic Force is een bedrijf dat gemotiveerde en representatieve mensen kan leveren voor bedrijven. Met vakkennis en slim denken proberen ze werkgevers en werknemers met elkaar te matchen. Hierdoor zijn ze altijd op zoek naar goede kandidaten.

Eugene van Kempen had in 2014 eerder voor Logistic Force gewerkt. Toen ze hem in 2015 belden met nieuw werk is het bedrijf in contact gekomen met Stadshavens Rotterdam Werkt. Omdat de diploma’s van Eugene verouderd waren, was hij beperkt inzetbaar.

‘Door het traject Stadshavens Rotterdam Werkt heeft hij zijn code 95 via de Logistic Force Academy compleet kunnen halen en kunnen wij hem nu veel breder aanbieden aan klanten. Wij krijgen van opdrachtgevers terug dat Eugene alle opdrachten goed uitvoert en dat zij blij zijn als hij voor hun werkt. Dat iemand een tijd in de bijstand heeft gezeten is voor ons geen belemmering om iemand een kans te geven. Eugene bewijst dat we daar goed aan doen.’

Zonder Stadshavens Rotterdam Werkt had ik nog thuis gezeten
Eind 2014 maakte Eugene van Kempen kennis met Stadshavens Rotterdam Werkt. In de bijstand had hij al enkele trajecten meegemaakt, maar geen zoals deze. Het programma heeft ervoor gezorgd dat Eugene zijn code 95 voor beroepschauffeurs kon halen. Ook is hij bezig met een ADR opleiding, voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen.

‘Het is informatief, ze luisteren naar je en geven je een kans. Zonder Stadshavens Rotterdam Werkt had ik nu nog steeds thuis gezeten omdat ik de opleidingen niet had kunnen betalen. Logistic Force is een geweldige en sociale werkgever, ze proberen werk voor je te vinden dat je leuk vindt. Ze bieden gevarieerd werk, ze vertrouwen mij en proberen mij te helpen. Door hun geduld en persoonlijke aanpak heb ik weer vertrouwen in mijn toekomst en heb ik mijn diploma’s kunnen halen. Ik geloof weer in mijzelf’.

Pak jij de uitdaging aan? 
Door het contact met Stadshavens Rotterdam Werkt gaat men bij Logistic Force in Rotterdam starten met het aanbieden van logistiek personeel zoals bijrijders, magazijn medewerkers en vorkheftruckchauffeurs. De start zal gemaakt worden met o.a. een vaste bijrijder van Logistic Force en vier kandidaten van Stadshavens Rotterdam Werkt die eerst de benodigde opleidingen krijgen zoals VCA en Veilig werken met de vorkheftruck via de Logistic Force Academy.

Voor deze uitdaging is Logistic Force op zoek naar sociale werkgevers die samen met hen de stap willen maken naar meer duurzame banen en een sociale haven en durven te investeren in de toekomst van de kandidaten. Wie durft deze uitdaging aan?