Studio Roosegaarde koopt Droomfabriek

Roosegaarde overhandigt 'Smog Free Cube'

24 augustus 2017 – Daan Roosegaarde van Studio Roosegaarde en Wethouder Adriaan Visser (Financiën, Organisatie, Haven, Binnenstad en Sport), heffen samen het glas op de aankoop van de droomfabriek aan de Vierhavensstraat in Rotterdam.

Het duurzame pand, is oorspronkelijk gebouwd in 1937 als service unit voor de Rotterdamse havens en werd toentertijd door de herkenbare karakteristieken het Glazen Pand genoemd. Met de herbestemming als creatieve broedplaats kan het gebouw nu, net als de projecten van Studio Roosegaarde, worden gezien als een uitkomst voor duurzaamheid.

Een droom die uitkomt
Studio Roosegaarde is het sociale design lab van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde, waar hij met zijn team werkt aan interactieve innovatie projecten. Met de aankoop van het Glazen pand committeert hij zich aan de herontwikkelingsopgave van het Merwe-Vierhavensgebied (M4H); een plek in transitie van haveneconomie naar maakstad. Roosegaarde: “Rotterdam heeft de ambitie om dé Maakstad 2.0 te worden. Hier gebeurt het, en in deze context wil ik in de rol van droomfabriek nadenken over en bouwen aan landschappen van de toekomst.”

Stadshavens Rotterdam
Door de verschuiving van de havenindustrie naar het westen is in RDM Rotterdam en M4H ruimte ontstaan voor een sterk groeiend innovatie-ecosysteem voor de maakindustrie; beide gebieden vormen samen het Rotterdam Makers District. Ondernemers en investeerders beschikken hier zowel over mentale als fysieke ruimte, zodat zij een bijdrage kunnen leveren aan de bloei van de nieuwe economie die hier ontstaat. Rotterdam bedenkt het, maakt het, levert het. Rotterdam. Make it Happen.

Open studio
Ter gelegenheid van deze overdracht wil Daan Roosegaarde zijn studio openstellen voor publiek. Als onderdeel van FabCity tijdens de wereldhavendagen op zaterdag 2 september kan men ervaren hoe Daan en zijn team technisch ondernemerschap en verbeelding combineren, en zo keer op keer toonaangevende, internationale kunstprojecten weten te creëren. Kijk op www.FabCityRotterdam.nl voor meer informatie en het volledige programma van FabCity tijdens de Wereldhavendagen in M4H.