update bouwwerkzaamheden Speelstad Rotterdam

7 juli 2015 – De oude afvalverbrandingsoven in Stadshavens Rotterdam wordt ook wel ‘het strijkijzer’ of ‘kathedraal van Zuid’ genoemd. Dit markante gebouw vormt het middelpunt van de plannen van Hennie Van der Most voor Speelstad Rotterdam.
Met behulp van een lening uit SOFIE (het Stadshavens Ontwikkelingsfonds voor Innovatie en Economie) wil Van der Most het gebouw omtoveren tot attractiepark met onder andere de langste glijbaan ter wereld, een achtbaan en een shuttle-loop. Ook realiseert hij in de oude afvalverbrandingsoven horeca, feestzalen en parkeerplaatsen voor de bezoekers.
Update
Inmiddels zijn de sloopwerkzaamheden afgerond en zijn de bouwwerkzaamheden in volle gang: zo is men woensdag 1 juli 2015 gestart met het opbouwen van de hefstijger om de gevelbeplating te vervangen. De verwachting is dat in 2016 de attracties worden geplaatst. In 2017 wordt Speelstad Rotterdam feestelijk geopend.
SOFIE

In de zomer van 2013 is SOFIE opgericht: het Stadshavens Ontwikkelingsfonds voor Innovatie en Economie. SOFIE draagt bij aan de revitalisering van de Stadshavens door kansrijke projecten (mede) te financieren. SVn is fondsmanager van SOFIE. SOFIE biedt (deel-) financiering voor uitdagende projecten die aantoonbaar bijdragen aan de ontwikkeling van de Rotterdamse stadshavens. SOFIE is nadrukkelijk geen subsidiepot, maar een revolverend fonds: de leningen worden terugbetaald, zodat het geld weer voor nieuwe projecten gebruikt kan worden.
Contact en meer informatie
Bent u ondernemer met een duurzaam, innovatief businessplan voor Stadshavens Rotterdam en bent u benieuwd wat SOFIE voor u kan betekenen?Of vertegenwoordigt u een gemeente of provincie en bent u geinteresseerd in de mogelijkheden om met SVn als fondsmanager een samenwerking aan te gaan? Neem dan contact op met Richard Luigjes, manager fondsontwikkeling bij SVn, via r.luigjes@svn.nl of 06-51213724.