waterbus RDM Rotterdam-Schiedam

Waterbus bij RDM

20 juni 2017 – Het Waterbus netwerk is uitgebreid: Lijn 181 maakt de verbinding tussen RDM Rotterdam en Schiedam. De komst van de nieuwe halte ‘Schiedam Maasboulevard’ geeft reizigers uit Schiedam en Vlaardingen extra vervoersmogelijkheden over het water.

Directe verbinding
Door de toevoeging van lijn 181 en aansluiting op RDM Rotterdam, wordt een directe verbinding gecreëerd van Schiedam aan de noordzijde van de Nieuwe Maas met Rotterdam Heijplaat-RDM aan de zuidzijde van de Nieuwe Maas en een overstapmogelijkheid naar Rotterdam. De nieuwe halte ‘Schiedam Maasboulevard’ maakt deel uit van de uitbreiding van het Waterbus netwerk in Rotterdam.

De komst van deze halte ontlast het drukke gedeelte van lijn 18 van de waterbus (Rotterdam Heijplaat-RDM – St. Jobshaven). Om de drukte te verlichten, pendelt lijn 181 doordeweeks in de spits in 10 minuten heen en weer tussen Schiedam en Rotterdam Heijplaat-RDM. Voor deze dienst zet Waterbus de Aqua Fox in, een klein type catamaran. Aan boord van lijn 181 kunt u als reiziger in- en uitchecken met de OV-chipkaart. Uw fiets mag gratis mee.