wethouder Struijvenberg trots op Stadshavens Rotterdam Werkt!

© Hannah Anthonysz 2015; Gemeente Rotterdam; Stadshavens; MH4; Sugu

25 augustus 2015 – Onder de noemer ‘Stadshavens Rotterdam Werkt’ wordt volop invulling gegeven aan de sociale opgave van Stadshavens Rotterdam (samenwerking tussen Havenbedrijf Rotterdam en gemeente): het plaatsen van 100 werkzoekenden bij bedrijven in het stadshavensgebied. Om de eerste successen te etaleren en meer bekendheid voor het project te genereren, verwelkomde wethouder Struijvenberg op 24 augustus langdurig werkzoekenden en ondernemers in de SuGu warehouse in M4H. Zij namen deel aan een inspiratiesessie.

Ontwikkelen, ook in sociale context
Inzet van Stadshavens Rotterdam is dat alle ontwikkelingen in de vier deelgebieden van Stadshavens Rotterdam, te weten Waal-/ Eemhaven, Rijn-/ Maashaven, Merwehaven/ Vierhavens (M4H) en RDM/ Heijplaat, elkaar versterken en samen meer opleveren dan de som der delen. Ook in de sociale context. Aangrenzende wijken, zoals Feijenoord en Delfshaven moeten mee profiteren van deze ontwikkelingen, dat is het vertrekpunt van Stadshavens Rotterdam Werkt.

Rotterdamse aanpak
Stadshavens Rotterdam Werkt staat voor het actief koppelen van bedrijven in Stadshavens Rotterdam aan langdurig werkzoekenden in aangrenzende wijken. Inmiddels is bij een selectie van 200 personen helder wat hun kwaliteiten zijn. Zij zijn ontzettend gemotiveerd. De achterstand tot de arbeidsmarkt heeft vaak te maken met privéomstandigheden die voor de betrokkenen niet meer te overzien zijn. De deelnemers gingen aan de slag met het opheffen van eventuele belemmeringen met trainingen op maat.
”Als ze weer maximaal in hun eigen kracht zitten, zijn ze reuze interessant voor werkgevers”, zegt projectmedewerker Jacqueline Hoogland. Stadshavens Rotterdam garandeert bedrijven dat de deelnemers over een basiskennis beschikken om gemotiveerd het werk in te vullen. Bovendien lopen werkgevers geen enkele risico, want de begeleiding stopt niet bij de poorten van het bedrijf. “Geen belemmeringen dus, niet voor de werknemer en niet voor de werkgever!, zegt wethouder Struijvenberg enthousiast.

Wie volgt?
Inmiddels hebben negen bedrijven een intentieovereenkomst getekend. In maart startte het eerste empowermenttraject met 28 deelnemers. “Zeker achttien daarvan kunnen we met gemak plaatsen”, zegt Jacqueline Hoogland. Werkgevers die willen deelnemen aan Stadshavens Rotterdam Werkt, worden van harte uitgenodigd om de telefoon te pakken en te bellen met Stadshavens Rotterdam 010-283 3800 of projectleider Johan Quik 06-10489295.