Koekela


‘We voelen ons hier thuis’

‘Elf jaar geleden ben ik Koekela begonnen, samen met Hans Verhoeven en Jeroen Smit’, vertelt Sereni Horton. ‘We hadden een bakkerij en een winkel in een pijpenla op de Nieuwe Binnenweg. Na twee jaar werd dat te klein. Toen vroeg onze koffieleverancier Santas of we geïnteresseerd waren om met de bakkerij naar de Merwe-Vierhavens te komen. We waren direct enthousiast.’

Koekela maakt taarten, cakes, koek, brownies en muffins. Het bedrijf heeft een eigen winkel – nog steeds aan de Nieuwe Binnenweg – en levert ook aan de horeca binnen en buiten Rotterdam. Dat zijn vooral restaurants, hotels en cafés. Van de vijftig personeelsleden van Koekela werken ruim twintig mensen in de bakkerij. Een grote moderne ruimte met enorme koelcellen en manshoge ovens. Daarin kunnen tot wel 70 taarten tegelijk worden gebakken.

> VERSE INGREDIËNTEN

Wat is het geheim van Koekela? Horton: ‘Al onze producten zijn ambachtelijk, ze worden met de hand gemaakt. De recepten zijn van ons, dus andere bakkers kunnen onze taarten niet maken. We vinden kwaliteit erg belangrijk, we gebruiken verse ingrediënten. En we hebben veel aandacht voor ons product. We zijn als eigenaren zelf bijna altijd in de bakkerij aanwezig. Dat is ook belangrijk.’

> STEEDS MEER REURING

Horton: ‘We zitten hier nu zo’n acht jaar en hebben daar nooit spijt van gehad. We moesten het pand flink verbouwen, tot de riolering aan toe. In de beginperiode was het nog stil in het gebied, maar de afgelopen jaren zijn er steeds meer bedrijven bij gekomen. Die reuring is heel prettig. We werken namelijk met twee diensten. De vroege dienst begint om zes uur ’s ochtends. Ik vind het belangrijk dat onze medewerkers die reizen met het openbaar vervoer hier veilig kunnen komen. En dat kan: we hebben nooit problemen gehad met criminaliteit.’

> DE JUISTE UITSTRALING

‘Wat ik zo mooi vind aan dit gebied, is dat er veel ambachtelijke bedrijven zitten’, vertelt Horton. ‘Mensen met hart voor wat ze maken. Tussen hen voelen we ons thuis. Ik denk dat deze bedrijven het gebied de juiste uitstraling geven. Merwe-Vierhavens is ook een perfecte plek voor start-ups. Je hebt hier de juiste mix van centraal en toch betaalbaar.’

> VERDER GROEIEN IN M4H

Koekela blijft doorgroeien. Horton: ‘Er komen steeds nieuwe klanten bij en we hebben ook altijd nieuwe plannen. Als we over een paar jaar uit onze jas groeien, dan willen we graag in Merwe-Vierhavens blijven. Er is hier ruimte genoeg en toch zitten we dicht bij onze winkel in Rotterdam. En onze chauffeurs zitten zo op de snelweg richting onze horecaklanten.’ Is er dan écht geen nadeel? Horton lachend: ‘Nee, eigenlijk niet. Mag dat ook?’

Meer weten? www.koekela.nl